Marije Procee van Drachtster Boys (rechts) in duel met Bouchra 
Moudou van Os Lusitanos.
Marije Procee van Drachtster Boys (rechts) in duel met Bouchra Moudou van Os Lusitanos. Foto: Tibbesma Fotografie

Zaalvrouwen Drachtster Boys zeker van play-offs

DRACHTEN - De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping zijn zeker van een plaats in de play-offs na overwinning op Os Lusitanos.

Na de indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de plotseling overleden 65- jarige Sippie Postma, moeder van Annie Postma (speelster van Drachtster Boys 2), ging de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 9 van start.

Traditioneel een wedstrijd met veel doelpunten en dat was deze keer niet anders. Alleen waren de doelpunten eenzijdig verdeeld. Maar liefst 7-1 werd het voor de Drachtster ploeg van coach Symen Abe Hoekstra.

De 1-0 was een perfect uitgevoerde lob van Jessie Prijs op de wegsprintende Esther van Toledo, die koeltjes afrondde. De 2-0 werd gemaakt door Marije Procee, die een scherpe bal van Lisanne Kempe kon intikken bij de tweede paal.

De 3-0 werd gemaakt door wederom Esther van Toledo, die door een woud van speelsters de bal kon inschieten. Bij de 4-0 kwam de hoge lange pass van Rianne Mulder uit het achterveld. De bal werd opgepikt door Daphne de Jong, die keepster Daniƫlle van de Bos passeerde. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd de 5-0 gescoord door wederom Daphne de Jong, die na een schijnbeweging het net wist te vinden. Doordat een wissel niet goed uitgevoerd werd, stonden de vrouwen van Drachtster Boys/HR Piping niet meteen goed. Jaimy Visser profiteerde en maakte de eretreffer voor Os Lusitanos.

Daarna scoorde Jessie Prijs tweemaal. De 6-1 na een-twee met Esther van Toledo en het laatste doelpunt ontstond uit een ingestudeerde vrije trap. Wederom op aangeven van Esther van Toledo scoorde Jessie Prijs.
Selectie Drachtster Boys/HR Piping VR1: Anna Reitsma, Amber Werkman, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Marije Procee, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong.

Selectie Os Lusitanos: Maggy Kemmenaar, Jaimy Visser, Wendy Remert, Bouchra Moudou, Amy Stoel, Gilanne Louwaars, Dyanne Bito en Daniƫlle van de Bos.

Nu de play-offs zijn bereikt, wordt het zaak om zo hoog mogelijk te eindigen om daarmee een eventueel thuisvoordeel te realiseren.

Immers: de nummer 1 speelt tegen de nummer 4 van de eindstand en start met een uitwedstrijd de halve finale van het Kampioenschap van Nederland. Dan valt hoe dan ook de beslissing altijd in Drachten.

Maar eerst vrijdagavond de kraker uit tegen KTP Nieuw Roden 1 om een plek in de finale van de landelijke KNVB-beker. Aanvang 20.30 uur in Sporthal de Hullen te Roden.