Invaller en ONT JO19-1 speler Thomas Landman (links) zorgde in de slotfase voor een extra stimulans. Foto: Romke Visser

Bekeravontuur eindigt voor ONT in Haren

HAREN - Tegen gastheer Be Quick 1887 (za.) mocht ONT uit Opeinde zaterdag proberen de laatste 16 van het bekertoernooi te bereiken. Een combinatie van individuele kwaliteiten van de thuisclub en een te schuchter ONT verhinderden dat. ONT verloor met 3-1. Op basis van de veldverhoudingen wel een terechte nederlaag.

Zoals vaker dit seizoen startte ONT goed in de partij. Een mooie bal via Freerk Veenstra en Janco van der Veen was voor Michel Weisser net niet bereikbaar en Van der Veen schoot nog naast. Voor de thuisclub dacht Gino Fokkens te scoren, maar dat voorkwam Jesper Landman.

Dat Be Quick 1887 individuele kwaliteiten bezit was al vrij snel duidelijk. En dat kwam in de zestiende minuut tot uiting. Een kaats door het centrum van de ONT-verdediging werd effectief afgerond door Bert Kranenborg.

Vier minuten later was het al 2-0. Tijmen Mennink ontdeed zich van drie ONT-verdedigers en scoorde. De rest van de eerste helft kan kort worden samengevat. De thuisclub kreeg kansjes en benutte die niet. ONT kreeg kansen en benutte die evenmin. De ruststand was 2-0, maar die ruststand had op basis van de kansenverhoudingen in evenwicht kunnen zijn.

De tweede helft kende een gezapige start. Be Quick hoefde niet zo nodig meer en ONT kon het spel niet naar zich toe trekken. De eerste kansen waren voor de thuisclub. Een schot van Fokkens werd een prooi voor ONT-doelman Hidde Ament en Fokkens schoot daarna ook nog op de paal.

Tien minuten voor afloop kwam ONT terug in de wedstrijd. Be Quick geloofde het al een tijdje wel en dat gaf ONT gelegenheid aan te dringen.

Dat mondde uit in een doelpunt van Van der Veen. Aangespeeld door Dennis Bakker scoorde Van der Veen met een strak schot in de benedenhoek. Bij ONT viel JO19-1 speler Thomas Landman nog in en dat gaf een extra stimulans.

Landman gaf ook de voorzet op Van der Veen, waar de gelijkmaker uit had kunnen komen. De volley van de ONT-er miste de juiste richting.

ONT ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker en dus ontstond er ruimte voor Be Quick. Die werd vlak voor tijd benut door een doelpunt van Emilou Cordasev. ONT dus uit de beker. Maar uitgeschakeld worden door een betere ploeg is geen schande. Voor ONT staat er donderdagavond een oefenwedstrijd tegen zaterdag-tweedeklasser SC Veenwouden op het programma. Die wedstrijd begint 20.00 uur in Opeinde.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor ONT is op 7 maart thuis tegen Ropta Boys. Aanvang 15.00 uur.