Lutske Brolsma (links) en Daphne de Jong schaatsen en fietsen voor een goed doel.
Lutske Brolsma (links) en Daphne de Jong schaatsen en fietsen voor een goed doel. Foto: Ingezonden

Sportief duo in actie tijdens Hollandse 100

HEERENVEEN - Zondag 15 maart wordt voor de zesde keer de Hollandse 100 gereden. Lutske Brolsma uit Aldtsjerk (14 jaar) en Daphne de Jong uit Gytsjerk (15 jaar) gaan voor het eerst deelnemen aan deze sportieve uitdaging.

De Hollandse 100 is een initiatief van Lymph&Co. Deze stichting streeft er naar financiering van onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en meer aandacht te krijgen voor deze vorm van kanker (honderd procent van de opbrengst van de Hollandse 100 is voor de stichting). Thema van deze editie is 'The SuperHero: Superheroes units to flight and unmask Lymphoma'.

De tocht bestaat uit tien kilometer schaatsen op het ijs van Thialf en 90 kilometer fietsen rond Heerenveen. Lutske Brolsma uit Aldtsjerk en Daphne de Jong uit Gytsjerk zijn sportief bezig. Lutske doet aan wielrennen, judo en schaatsen en Daphne fanatiek aan judo. Lutske en Daphne kennen elkaar van het judo bij FMT Sport en gaan beiden naar het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp. Lutske en Daphne trainen hard voor deze tocht, maar kunnen financieel nog wel een steuntje in de rug gebruiken. Hun doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ze zijn deze uitdaging aangegaan onder het motto: 'Waarom zou ik alleen voor mezelf sporten wanneer ik ook kan helpen het verschil te maken'.

U kunt ze steunen bij het maken van dat verschil voor anderen via de qr-code: www.dehollandse100.nl/actie/daphne-de-jong en www.dehollandse100.nl/actie/lutske-brolsma