Na het succes van de vorige zes 
edities is er weer een veldtoertocht met als startpunt Surhuisterveen.
Na het succes van de vorige zes edities is er weer een veldtoertocht met als startpunt Surhuisterveen. Foto: Ingezonden

Veldtoertocht Surhuisterveen met nieuwe route

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 29 februari is de zevende editie van de Veldtoertocht Surhuisterveen. Een toertocht voor met name mountainbikers.

De afstanden zijn 35 en 55 kilometer. Er kan worden gestart tussen 8.00 en 9.00 uur. Inschrijven kan vanaf 7.45 uur in het clubhuis van ’t Fean ’58, De Ketting 3, Surhuisterveen, waar ook de start is. Er kan ook online worden ingeschreven via de website www.fietssport.nl. Er wordt weer gebruik gemaakt van Scan &Go. Even scannen en je kunt starten.

De route over onverharde wegen en fietspaden gaat vanaf sportpark ‘t Ketting, richting Opende, Kornhorn, het natuurgebied Trimunt en weer terug naar Surhuisterveen. De parcoursbouwers en route-uitzetters Jack Bouw en Emi Nieuwenhuis hebben weer iets moois bedacht. Dit jaar zal ook een deel van de nieuwe, nog te openen mountainbikeroute Marum in de omgeving van Trimunt worden opgenomen in de route. Deze mountainbikeroute wordt op dit moment aangelegd onder leiding van de routecommissie van de vereniging ATB Marum en zal in de loop van het jaar worden geopend. De inschrijfkosten voor beide afstanden zijn € 7,00 en leden van de NTFU ontvangen de gebruikelijke korting. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het project ‘Alpe d’Huzes 2020’. Parkeerplaatsen zijn volop aanwezig, evenals douches. Voor meer informatie kun je contact opnemen met toertochtcoördinator Jack Bouw (06-12258439) of secretaris Jan Alserda van Toerfietsclub Surhuisterveen (06-25067099).