De geëxposeerde schilderijen van Erik de Boer in het hotel.
De geëxposeerde schilderijen van Erik de Boer in het hotel. Foto: Ingezonden

Expositie Erik de Boer in Hilton Düsseldorf

DRACHTEN/DÜSSELDORF - De veelzijdige Drachtster kunstenaar Erik de Boer (1991) exposeert tot en 15 maart (of langer) in Hilton Hotel Düsseldorf. Dit is de tweede keer voor de kunstenaar dat hij in het buitenland exposeert en het vervolg op de eerste samenwerking met Anne de Vries van Bubble Art Projects.

De geëxposeerde werken maken een wereldreis. Ze hebben namelijk van 13 december 2019 tot en met 13 januari veel belangstelling gehad bij een expositie in Hilton Parijs. De twee verticale olieverfschilderijen zijn twee abstracte landschappen met elk de titel ‘Emotioneel Landschap’, elk in de afmeting 70 keer 80 centimeter en elk in bijna dezelfde kleurzetting. De werken zouden als een tweeluik gezien kunnen worden, maar zijn als losse werken gemaakt. Deze werken komen uit een periode waarin Erik het landschap aan emoties koppelde en andersom. Met wilde en krachtige halen met paletmes probeerde hij zijn emotie van dat moment in de vorm van een landschap op doek te zetten.

Het landschap is nog steeds een belangrijk onderwerp in zijn werk. Het doet hem denken aan vroegere tijden, hij kan er gevoelens en gedachten van nu in kwijt en het landschap geeft hem een beeld van deze tijd. Naast het exposeren in Hilton Düsseldorf organiseert Erik regelmatig exposities met collega’s in café Marktzicht, onder de noemer Galerie Marktzicht en laat hij regelmatig werk zien bij andere kunstevenementen en -exposities. Naast het schilderen, tekenen en beeldhouwen houdt Erik zich bezig met dichten, voordragen, schrijven, componeren, musiceren, regisseren en acteren. Momenteel is hij bezig met een veelzijdige voorstelling.