Start Adviesgroep SamenSûnenz

DRACHTEN - Gezondheidscentrum Sûnenz in Drachten start met een eigen Adviesgroep: SamenSûnenz. De Adviesgroep SamenSûnenz moet bestaan uit betrokken burgers die willen meedenken, meedoen en meebeslissen in hoe Sûnenz het ‘samen werken aan gezondheid’ verder vorm gaat geven. Voor de Adviesgroep is Sûnenz nu op zoek naar betrokken en gemotiveerde mensen die zich willen inzetten voor de gezondheid van de samenleving.

“De afgelopen jaren hebben we ervaren hoe krachtig en belangrijk het is om goed te luisteren naar de wensen en behoeften van ouder wordende burgers”, zegt Michel Dijkman, programmamanager bij Sûnenz. “Hierdoor is Sûnenz uitgegroeid tot een platform dat bruist van energie en waar de oudere burger centraal staat.” Vanaf de start in 2013 is Sûnenz ‘van en voor burgers’ geweest. Het bestuur van Sûnenz bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van ouderenbonden. “We blijven altijd vooruitkijken bij Sûnenz en zijn weer toe aan een volgende stap”, zegt Dijkman: “De stem en de ervaringsdeskundigheid van een Adviesgroep is hierin onmisbaar. Wij zoeken mensen die midden in de samenleving staan en een een brede of specifieke achterban vertegenwoordigen. Wij zoeken hun kennis en diversiteit, willen met hen in dialoog.”

Wilt u zich inzetten voor de gezondheid van ouderen in Friesland? Wilt u het verschil maken en er voor zorgen dat burgers gezond en gelukkig oud kunnen worden? Denk, doe en beslis dan mee met Sûnenz en wordt lid van de Adviesgroep SamenSûnenz! Meer informatie is te vinden op www.sunenz.nl.