Een geheimzinnig kistje staat centraal in de komedie in Rottevalle.
Een geheimzinnig kistje staat centraal in de komedie in Rottevalle. Foto: Ingezonden

Komedie 't Kistke in Rottevalle

ROTTEVALLE - Het toanielselskip de Rottefalle is met een enthousiaste groep spelers onder leiding van regisseur Wimpy de Vries uit Oudega druk bezig gestalte te geven aan de komedie 'It Kistke'.

Op vrijdagavond 6 maart en 13 maart om 8 uur is de grote zaal van MFC 'it Werflân' weer geopend om veel inwoners te trekken voor de uitvoering van de komedie 'It Kistke'.

Deze komedie is door regisseur De Vries geschreven en al eerder in Oudega door “Op ‘e nij Bigoun” gespeeld.

De komedie wordt door vijf vrouwen (Rennie van Kammen, Welmoed Ybema, Liesbeth Bosma, Hennie Meppelink en Froukje Roorda) en vier mannen (Wilco Numan, René de Haan, Marco J. Westerhof en Simon Numan) gespeeld.

Omdat het 't.s. de Rottefalle' de mannelijke rollen niet volledig kon bezetten, kreeg het gastvrij medewerking van twee spelers van de toneelgroep van Wêz Handich.

In deze komedie heeft 'omke' een paar dagen in een verzorgingshuis gewoond, maar kan daar niet aarden en keert weer terug in zijn eigen huis.
De familie ziet dit niet zitten en dringt op zijn terugkeer aan en is eveneens zeer nieuwsgierig naar de inhoud van een geheimzinnig kistje.