Alie en Wietske zijn vriendinnen geworden door Vraagelkaar.
Alie en Wietske zijn vriendinnen geworden door Vraagelkaar. Foto: Ingezonden

Van groeten naar vriendschap

BURGUM - Vier vrouwen die al bijna 20 jaar bij elkaar in dezelfde kerk zitten. Je kent ze van gezicht en zwaait vriendelijk als je ze tegenkomt. Tot ze op een dag tijdens een bijeenkomst van Vraagelkaar in de Oase meededen aan een inspiratieworkshop. Een deelneemster wilde wel naar de Keukenhof en dat leek meer dames een leuk idee. En zo ontstond tussen dames die elkaar al jaren van gezicht kenden een heus vriendinnengroepje.

"Mijn man is 9 jaar geleden overleden. We hebben geen kinderen. Dan is het wel wat alleen zonder vrienden," vertelt Alie (74). Dus toog ze een paar jaar geleden naar het Vraagelkaar Café in de Oase waar ze een workshop deed. Via Vraagelkaar kwam ze in contact met Wietske (75), Janny (83) en Willemke (78). En dat is inmiddels een vriendinnengroep geworden. Pas nog is Alie met Janny vier dagen naar haar caravan in Borger geweest. "Dat was heel gezellig. We hebben toen gefietst. En we kookten dan wat makkelijks in de caravan, zoals Rösti," zegt ze. De andere vriendinnen heeft ze nog niet meegevraagd. "Dat kan ik volgend jaar wel doen." Bij Janny komt ze thuis ook veel over de vloer.

Bij Wietske was ze afgelopen week nog om haar te helpen met haar bed opmaken. "Haar werkster was er niet en ze heeft haar arm en schouder op twee plaatsen gebroken, dus ze kon het zelf niet. Toen heb ik haar geholpen. Ze vroeg toen ook of ik bleef eten." En dat bij elkaar eten doen ze regelmatig. Ook gaan ze vaak samen op pad. Zoals laatst naar de Vraagelkaar Gelukscaravan.
Vraagelkaar is een beweging voor verbinding, betekenis en vriendschap. Ook een sprankje geluk en vriendschap ervaren? Meld je gratis aan op www.vraagelkaar.nl of bel 088-7878901.