Camperclub NKC: Dreamer, Carado en Weinsberg zijn de populairste campers

LEEUWARDEN - Het Nederlandse publiek koos campermodellen van Dreamer, Carado en Weinsberg tot NKC Kampeerauto van het jaar 2020. Dat maakte de NKC, Europa's grootste camperclub bekend op de kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden.

Stemmen voor de camperverkiezing was mogelijk in drie categorieën: buscamper, halfintegraal en integraal.

Bij de buscampers won de Dreamer Living VAN. In de categorie halfintegraalcampers werd de Carado T338 titelhouder. In de categorie integraalcampers ging de Weinsberg CaraCore 700 MEG er met de prijs vandoor.

Een vakjury bestaande uit camperjournalisten maakte eerst een voorselectie voor de verkiezing. Uit het aanbod van nieuwe campers in 2020 selecteerden ze drie exemplaren per categorie. Het publiek kon vervolgens via internet en op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs stemmen. Ruim vijfduizend stemmen werden uitgebracht. Cabaretier en camperaar Klaas van der Eerden reikte de prijs uit in Leeuwarden.

Dreamer buscamper

De winnaar in de categorie buscamper valt op vanwege de grote U-vormige zitruimte achterin, de zogenaamde lounge. Met de dinette voor in de camper erbij heeft de Dreamer Living VAN twee zitruimten, wat vrij uitzonderlijk is, zeker in deze klasse. Boven de dinette is het hefbed geconstrueerd voor twee personen en overal in de wagen zijn slimme constructies geïntegreerd.

Carado halfintegraal

De halfintegraal met de meeste stemmen steelt de show met heel veel extra's die in de basisprijs zijn inbegrepen. Daarnaast is het interieur van deze camper modern en smaakvol met veel licht, dankzij het panoramaraam boven de cabine.

Weinsberg integraal

De winnende integraalcamper is de eerste integraalcamper van Weinsberg. De fabrikant schudt de markt op met een zeer concurrerend prijskaartje. De Caracore 700 MEG op Fiat Ducato is voorzien van alle gemakken en biedt de ruimte die je van een integraal van zeven meter mag verwachten.

Over NKC en Campercontact

De NKC is Europa's grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto. Met het internationale Campercontact.com faciliteert de NKC ruim twee miljoen Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats. (www.nkc.nl)

Boekenmarkt

DRACHTEN - Ook in de maand februari is er boekenmarkt in de Doopsgezinde kerk Drachten.

Op vrijdag en zaterdag, 21 en 22 februari van 10.00 tot 17.00 uur is de tweedehandsboekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk aan de Zuiderbuurt 26. Er is grote diversiteit, nagenoeg alle onderwerpen zijn aanwezig, waaronder theologie, filosofie, psychologie, romans, wetenschap, kunst/geschiedenis, politiek, hobby enz.
Veel boeken zijn nieuw en 'als nieuw', en kunnen cadeau gedaan worden door de kopers. De opbrengst is voor scholingsprojecten in 3e wereldlanden.