Rugbyclub Drachten sloopt tegenstander

HENGELO - In het winderige Hengelo moesten de mannen van Rugbyclub Drachten afgelopen zondag aantreden tegen de Dragons uit Hengelo. Het werd een overtuigende overwinning voor de Drachtsters.

Vanaf de kick-off was het Drachten dat het spel bepaalde, en al snel was het nummer 8 Roland van der Heide die de score opende. Hierna volgde een periode waar het facespel van Drachten goed tot zijn recht kwam. Door keer op keer alle spelers van de Dragons op te slokken werd de snelle lijn van Drachten vrij gespeeld en was er geen houden aan voor de mannen van Hengelo. Mike Wisse-Nijssen en Wiebe Vissia konden beiden een aantal keren de bal achter de tryline drukken.

Eindstand: 0 - 101

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Hengelo kwam er op geen enkele manier aan te pas, terwijl Drachten de druk er constant op bleef houden.
Janco van Houten (man van de wedstrijd) en Jan de Bruin haalden beiden een aantal malen de tryline met de bal. Slotakkoord was voor Arjen de Boer die op kracht door de Hengelo-defensie liep. Eindstand in het voordeel van de rugbyers van Drachten: 0-101.