Het kampioensteam van Badmintonclub Drachten.
Het kampioensteam van Badmintonclub Drachten. Foto: Judith Blom

Schoolbowlen en badminton Drachten

DRACHTEN - Dinsdag 11 februari hebben twaalf basisscholen in Smalingerland gestreden om de finaleplaats voor de Nederlandse kampioenschappen schoolbowlen. Meteen was er tussen twee deelnemers al een strijd om de hoogste game van het toernooi. Mike van PCBO Het Mozaïek won met een score van 142.

PCBO Het Mozaïek uit Drachten heeft met een totaalscore van 695 punten gewonnen. OBS de Bolder was tweede met 670. PCBO 't Foarhûs werd met een score van 642 derde. PCBO Het Mozaïek mag nu een jaar lang de wisselbeker op school hebben.

Ook mogen zij naar de landelijke finale van het Nederlands kampioenschap schoolbowlen op 16 mei in Warmond.

Badminton

DRACHTEN - Het eerste jeugdteam van Badmintonclub Drachten is in de derde categorie, onder 19 jaar overtuigend kampioen geworden. Alle wedstrijden zijn ze ongeslagen, met negen punten voorsprong. Om door te stromen naar de senioren/volwassenen competitie moeten zich twee dames aansluiten, het is een gemengde competitie. Ook twee andere jeugdteams werden kampioen. Op de foto het jeugdteam onder 19 jaar, v.l.n.r. Colin Waarts, Danny Meijer, Benjamin van der Akker en Quinten Annema.