Koude douche voor 't Fean '58

NIJLAND - Na het verlies tegen laagvlieger Hardegarijp leed 't Fean '58 ook een nederlaag (4-2) tegen Nijland, dat na veertien wedstrijden slechts één puntje had verzameld.

Niets leek erop dat de bezoekers met lege handen naar Surhuisterveen zouden terugkeren. De Feansters - met de stormachtige wind in de rug - hadden het betere voetbal en de wedstrijd volledig in de greep. Al in de twaalfde minuut reageerde René Mellema attent toen doelman Ruerd Bakker de bal losliet (0-1). Harm Vrij bracht na een fraaie aanval de stand op 0-2. Er werd gedisciplineerd gespeeld, al speelde de harde wind een negatieve rol in de passing. De thuisclub kon er weinig tegenover stellen.

Er leek niets aan de hand voor 't Fean '58. Tot de drieënveertigste minuut. Door balverlies op het middenveld en miscommunicatie in de achterhoede kwam Sjoerd Tjalsma alleen voor doelman Jelmer van der Meer. De doorgebroken speler ging over het been van de Feanster goalie, die met rood kon vertrekken. De wedstrijd kantelde volledig. Met windkracht acht in de rug ging de thuisclub pompen. Met kunst- en vliegwerk hield 't Fean '58 de nul.
Tot twintig minuten voor het einde, toen Arjan van der Wal keeper Jan Smits kansloos liet (1-2). Nico Pieter Bonnema (twee keer ) en Pier Gerbrandy zorgden voor de 4-2 eindstand.