Kwalificatie Acro Academy voor WK

MARUM - Op het laatste kwalificatiemoment voor de Wereldkampioenschappen Acrogym wisten nog drie teams van topsportstichting Acro Academy Noord Nederland zich definitief te kwalificeren voor het wereldkampioenschap.

Eerder al kwalificeerden twee jeugdteams van de stichting zich. Deze zondag bewezen ook het seniorentrio Mare Blaam uit Drachten en Robin Hooijenga uit Oudega met hun partner Fei Oudhof met prachtige oefeningen dat zij kunnen aansluiten bij de Nederlandse delegatie. Esmee de Graaf uit Houtigehage stelde met haar partner Tess Offringa ook kwalificatie zeker. Dit team is een combiteam Acro Academy/SV Donkerbroek. Al deze dames vertrekken in mei naar Genève, Zwitserland, waar het WK Acrogym dit jaar gehouden wordt.

Winterwandeling

EARNEWALD - Het is winter. Tijd voor een wandeling voor kids (zes plus) in Nationaal de Alde Feanen op zaterdag 29 februari van 13.30 tot 15.30 uur. De kinderen ontdekken hoe de dieren overleven in de vrieskou. Daarnaast zijn er vogels die speciaal vanuit verre landen naar Fryslân komen om te overwinteren. Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511-53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,--.