De acrogymnasten van RSO Oudega tijdens de Valentijnscup.
De acrogymnasten van RSO Oudega tijdens de Valentijnscup. Foto: Rixt Tuinstra

Medailles voor acroclubs tijdens Valentijnscup

OOSTERWOLDE - Zaterdag en zondag vond het acrogymtoernooi de Valentijnscup plaats in Oosterwolde. Verschillende regionale clubs behaalden medailles op dit toernooi.

Vanuit Oudega, RSO acro, was er ook een mooie afvaardiging met maar liefst vijf teams. Zaterdagochtend kwam het team Sirle Bosma, Doutzen Plantinga en Shanaya Wijmenga uit in de categorie E jeugd damesgroep. Ze deden een bijna foutloze oefening. Team Leo Meester en Minze Visser kwam uit in de categorie E-jeugd herenpaar en haalde hiermee een zilveren medaille. Team Eva de Vries, Annaruth Elzinga en Elena Meester deed mee in de categorie E-instap damesgroep en werd derde.

Set 'm op uit Augustinusga deed met zes teams mee aan de Valentijnscup. De C-lijn ging zondagmiddag van start. Hierin kwamen Kirsten van den Berg en Fenna de Vries uit. Zij lieten een strakke tempodans zien. Ze haalden de derde plaats en dus een medaille. Het gelegenheidstrio Shenia Feenstra, Jannie de Beer en Kyara Feenstra deed mee aan de funcup. Het was hun eerste keer en zij wonnen daarbij de tweede prijs.

Op de Valentijnscup in Oosterwolde wisten zes teams van Marumer topsportstichting Acro Academy het podium te veroveren. Carola van Dijk uit Drachten wist met haar partner Lieke Bakker met twee schitterende oefeningen het goud te veroveren, voor zowel balans als tempo in de categorie Jeugd. De jeugd doet twee oefeningen, pupillen doen één gecombineerde oefening. Het duo Gemma van der Werff uit Surhuizum en haar partner Merel Veenstra, een combi-team van Acro Academy met WSBF Surhuisterveen, zette een strakke oefening neer en behaalde zo de zilveren trede van het erepodium. Hun clubgenoten Arjenne Steenbergen uit Burgum met haar partners Amerins Venema en Daqeautha Wiegersma mochten de bronzen positie van het erepodium in beslag nemen. Een prachtig begin van het wedstrijdseizoen voor deze pupillen- en jeugdteams.

Van de twaalf deelnemende teams van de Gym Academie Marum haalden maar liefst negen teams een plek op het podium. Daarnaast wist Gym Academy ook nog eens op zondag de Valentijsncup in de wacht te slepen door de hoogste gemiddelde dagscore. Goud was er voor het B seniorentrio Ilse van Brenk, Nina van Roon en Zefanja Nieman, B seniorenduo Floor van Dongen en Maura Boer, B juniorenduo Jannie Bos en Rosanna van Baardwijk, C seniorentrio Eva van Sluijs, Elien Kluiter en Lynn Renkema, C seniorenduo Amerins van der Steen en Fardau Feenstra, C juniorentrio Fleur Vegter, Feliene Baron en Babette van Hussel en E jeugdmixpaar duo Fabian van Dijk en Suze Wiersma.
Zilver was er voor B juniorentrio, Nynke Smits, Elles van der Weg en Kari Sietzema en E juniorentrio Imare Schuurman, Milena Lipinska en Jasmijn Guitoneau.