VV Harkema-Opeinde (geel-groene tenues) klopte VIOD in de slotfase.
VV Harkema-Opeinde (geel-groene tenues) klopte VIOD in de slotfase. Foto: Klaas Elzinga

VV Harkema-Opeinde blijft in spoor koploper

DRIEZUM - Voetbalvereniging Harkema-Opeinde is weer drie punten rijker. In een vermakelijke, maar niet al te beste partij versloegen de Harkemasters VIOD met 2-3. De zege was knap omdat deze in ondertal werd behaald. In de tweede helft, bij een 1-1 score, werd het elftal van trainer Jan van Dijk tot een tiental gereduceerd toen Hille Postma zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld.

Nadat Pieter Ele Kuitert van VIOD en Harkemaster Daniël Postma beide doelrijpe kansen in rook op zagen gaan door toedoen van respectievelijk Cris Alma en de prima keepende Otte Visser, opende Harkema-Opeinde in de negentiende minuut de score. Na een harde voorzet van Daniël Postma werd de bal door Hille Postma rechtstreeks en geplaatst in de hoek gelegd. Daarna pakte een pegel naar voren wel goed uit voor VIOD, al moet gezegd worden dat tot twee keer toe de Harkemaster defensie de kans had het gevaar af te wenden maar hier niet in slaagde. Pieter Ele Kuitert was de doelpuntenmaker.

Na een hoog ingebrachte bal van Paul van der Heide knikte Hilbrand Benedictus vervolgens de bal richting de elfmeterstip en schoot Albert Veenstra feilloos raak. Meerdere keren waren de bezoekers kansrijk, maar het werd nagelaten de trekker over te halen. Erik van der Veen bracht VIOD op gelijke hoogte, maar na een inzet van Albert van der Tuin werd het 2-3 nadat een VIOD-verdediger de bal nog beroerde.

Harkema-Opeinde kan de komende twee weekeinden achterover leunen en kijken wat concurrenten RWF en ODV gaan doen in hun inhaalwedstrijden. Vooralsnog kan geconcludeerd worden dat de Harekieten prima hebben overwinterd. Op 7 maart gaat de strijd om een prijs verder. Hekkensluiter GSVV komt dan naar De Bosk.