Waar liefde is – werk van Marijke van der Plaats.
Waar liefde is – werk van Marijke van der Plaats. Foto: Ingezonden

Expositie 'Beautiful People' in De Wilgen met schilderijen en keramiek

DE WILGEN - Expositie 'Beautiful People' in De Wilgen heeft twee gastexposanten: Marijke van der Plaats (schilderijen) en Leo Maarleveld (keramiek).

De expositie is te zien van zaterdag 22 februari tot en met zondag 12 april en wordt zaterdag 22 februari om 15.00 uur officieel geopend.

Openingstijden van de galerie: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Adres: Hoptunen 13, 9213 VK De Wilgen.

Over de schilderijen

Marijke is geïntrigeerd door de mens en zijn/haar emoties in het dagelijks leven. Gevoelens worden met diepe passie uitgebeeld, waardoor het unieke artistieke creaties worden. Ze werkt met veel kleuren maar ook zwart-wit. Soms heel gedetailleerd of details worden juist weggelaten. Ze werkt met potlood, ecoline, olieverf, acrylverf, air brush en pastel krijtjes. Marijke is autodidact. Ze werkt vanuit haar hart.

Over de keramiek

Leo maakt keramiek volgens de Sagger firing-techniek. Dit laag gestookte aardewerk is favoriet door het werken met vuur, maar is intensief en vraagt veel tijd. Hij gebruikt klei met chamotte. Als de potten leerhard zijn is het polijsten geblazen met een steen of plastic zakje en later nog een keer met olijfolie voor een extra glans. Voor de decoratie gebruikt hij zeewier, paardenharen of staalwol koperdraad. Ingespoten koper of ijzer/kobalt sulfaat kan ook: voor verrassende kleuren.