Leuke natuuractiviteiten tijdens de
voorjaarsvakantie
in Lauwersoog

LAUWERSOOG - In de voorjaarsvakantie tot en met zondag 1 maart is het Activiteitencentrum Lauwersnest in Nationaal Park Lauwersmeer dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Staatsbosbeheer organiseert in die weken verschillende activiteiten voor jong en oud. U bent van harte welkom.

Knutselactiviteit op donderdag 20 februari

Kom in de voorjaarsvakantie met je (klein)kinderen naar Activiteitencentrum Lauwersnest voor een creatieve middag knutselen. Ze gaan een vogel maken van klei. Dit keer een wilde zwaan. Wie meedoet krijgt tips hoe dit het beste aan te pakken.

Het startpunt is
Activiteitencentrum Lauwersnest

Donkere nachtwandeling op vrijdagavond

Ontdek samen met de boswachter van Staatsbosbeheer de duisternis in Nationaal Park Lauwersmeer. In het Activiteitencentrum Lauwersnest krijg je een introductie over de duisternis. Daarna maak je buiten een wandeling. Nu je minder kunt zien, merk je hoe onderweg je gehoor scherper wordt. Weet je wat zo mooi is? Als je ogen aan het donker zijn gewend, is er nog best veel te zien. Speciaal voor kinderen die laat mogen opblijven. Dappere ouders mogen mee!

Roofvogels van het Lauwersmeer

Ga met de boswachter van het Lauwersmeer op zoek naar roofvogels. Er zijn in deze tijd veel wintergasten zoals de blauwe kiekendief, buizerd en als je geluk hebt spotten we misschien wel de slechtvalk. Ook in deze maanden is voor de verschillende roofvogels de tafel gedekt. Graag verrekijker meenemen! Ook op zondag 1 maart wordt deze excursie gehouden.

Knutsel een uil op 27 februari

Ook op donderdag 27 februari is er in het Activiteitencentrum Lauwersnest een creatieve middag waar kinderen mogen komen knutselen. Dit keer mogen zij van klei een uil maken.

Vogelpraat met de boswachter

Vogelpraat in Activiteitencentrum Lauwersnest! De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je op zijn spreekuur alles over de vogels die op dit moment in het natuurgebied verblijven. Het Lauwersmeergebied is een van de belangrijkste vogelgebieden in het West-Europa. In dit afwisselende landschap van water, eilandjes en ruige graslanden eten, broeden en rusten ruim honderd vogelsoorten. Heb je vragen over vogels of andere dingen over de natuur? Kom dan eens langs!

De natuur in vanuit Activiteitencentrum

Het Activiteitencentrum is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Maar ook binnen en in de directe omgeving van het centrum is van alles te zien en te beleven. Een enthousiaste groep vrijwilligers bemenst het activiteitencentrum. Zij vertellen je graag meer over de mooiste plekken en het laatste natuurnieuws in het Lauwersmeergebied. Vanuit het activiteitencentrum wandel je zo de natuur in. Een aanrader is het Natuurpad van 1,5 kilometer. Naast het centrum ligt het huttenbouwbos, waar kinderen lekker kunnen spelen. Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar is er een Kabouterpad.

Het totale activiteitenprogramma en alle bijzonderheden kunt u vinden op www.np-lauwersmeer.nl Graag tot ziens in het Activiteitencentrum, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog.