De spelers van toneelvereniging De Wylgen.
De spelers van toneelvereniging De Wylgen. Foto: Ingezonden

Gouden Dagen, blijspel in Boornbergum

BOORNBERGUM - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart om 20.00 uur heeft toneelvereniging De Wylgen weer haar jaarlijkse uitvoeringen in het dorpshuis 't Bynt in Boornbergum. Gouden Dagen van schrijfster Froukje Annema is een kluchtig blijspel in drie bedrijven.

Waar gaat het over?

"Jan huurt voor een maand een appartement. Hij en zijn vrouw willen even wat afstand van elkaar nemen in verband met een huwelijkscrisis. Jan heeft zijn vissersspullen en zijn vriend Tabe de kanarie meegenomen naar zijn tijdelijke woonverblijf. Jan denkt dat hij daar in alle vrijheid kan leven; Gouden dagen dus.

Maar hij krijgt al gauw bezoek van zijn nieuwe buren; mevrouw Tiemersma en de psychologiestudente Thea. Ook komt Wiebe langs. Hij is de vorige bewoner van het appartement en de ex van Mevrouw Tiemersma. Zij zorgen voor de nodige oproer.

Ook de huurbaas, Wijnsma verstoort de rust die Jan zo graag wil. Na een serieus gesprek met Thea besluit Jan een weekend te gaan vissen met zijn beste vriend. In dat weekend verhuurt de huurbaas het appartement weer aan Johan, een vriend van hem die een weekendje door wil brengen met een meisje dat hij heeft versierd, maar dat gaat allemaal niet van een leien dakje.

Als Jan dan ook nog eerder thuiskomt dan dat de bedoeling was dan loopt alles in de soep en moeten er veel plooien glad gestreken worden. En wormen spelen daarbij een hele belangrijke rol."

De entree is € 8.50 euro.