Folkmuziek Katmar in Kloosterkerk

KORTEHEMMEN - Katmar speelt zondag 23 februari folkmuziek in de Kloosterkerk, aan de Boerestreek 13 in Kortehemmen.

Met doedelzakken, trekharmonica's, fluiten, tin whistles, Ierse harp en bodhran komen Katrinus en Marie (Katmar) straatfestivals, recepties en andere feesten opluisteren.

Katmarfolk begon jaren geleden als folkduo met vooral Ierse en Franse dansmelodieën. In de loop van de tijd is het repertoire uitgebreid met traditionele muziek uit meerdere Europese landen en ook oude muziek. Muziek uit de middeleeuwen tot de achttiende eeuw, waaronder werken van Mozart, Rameau, Handel en Lully, in eigen bewerking voor doedelzak, harp, tin whistle en trekharmonica. Het liefst speelt Katmarfolk op straat tussen het publiek, maar ze zijn ook regelmatig te vinden in cafe's en kerken. En van het kerkorgel wordt dus gretig gebruik gemaakt. Aanvang 14.00 uur. Entree 7.50. Vrije inloop vanaf 13.30 uur. Reserveren mogelijk via contactformulier, www.kloosterkerkkortehemmen.nl.

Menorah-Inn

DRACHTEN - Bezoekers zijn welkom zondag 23 februari van 14.30 tot 17.30 uur in de Menorah aan de Dwarswyk 350. De middag is bedoeld voor personen die zich de weekeinden eenzaam voelen en behoefte hebben om anderen te ontmoeten of even buiten uw huis te zijn in een gezellige sfeer. Gewoon even kletsen of een spelletje doen en u hoeft niets. Er is natuurlijk koffie en thee.