Bijeenkomst van Rouw Groep

DOEZUM - Alie Meier organiseert met drie andere personen twee rouwbijeenkomsten per jaar. De eerstvolgende bijeenkomst van de Rouw Groep Noord-Nederland is op 1 maart om 15.00 uur in het jeugdhonk bij de Haven in Doezum. (Gr.)

Alie Meijer: "Zo'n drie jaar geleden ben ik de rouwgroep begonnen omdat ik merkte in mijn omgeving dat er mensen zijn, die een dierbare verloren, die behoefte hebben aan persoonlijk contact met lotgenoten. In 1998 ben ik mijn eerste echtgenoot verloren door een hartstilstand. Doordat ik toen een bijeenkomst bezocht voor lotgenoten kwam ik erachter hoe belangrijk het is om lotgenoten te ontmoeten. Nadat ik hertrouwde en gezinsuitbreiding had gehad overleed onze oudste zoon en zijn vriendin door koolmonoxidevergiftiging op Eerste Kerstdag 2010. Na een tijdje heb ik opnieuw contact gezocht met lotgenoten, ook voor mijn kinderen. Wederom voelde het zó goed; het voelt bijna als thuiskomen als je in gesprek komt met mensen die ook een dierbare zijn verloren.

Door deze ervaringen organiseer ik inmiddels met drie andere personen twee rouwbijeenkomsten per jaar. De bijeenkomsten staan echt in het teken van het ontmoeten van lotgenoten. Ook proberen we thema's te bespreken, zoals 'speciale dagen', 'praktische/algemene zaken', 'geloof en zingeving'."

Informatie en opgave kan via opgave: Alie Meier 06-23667593 of rouwgroepnoordnederland@gmail.com. Kijk ook eens op facebookpagina Rouwgroep Noord-Nederland.