Jelle Bos sluit een overeenkomst met Siblu.
Jelle Bos sluit een overeenkomst met Siblu. "Een win-win-situatie die van Lauwersoog een mooiere toeristische locatie maakt." Foto: Ingezonden

Verkocht in Lauwersoog aan Franse Siblu

LAUWERSOOG - Per 6 februari 2020 verkocht Jelle Bos zijn camping en restaurant aan het Franse vakantieparkengroep Siblu. Met de overname van camping heeft Siblu nu een derde vakantiepark in Nederland.

Siblu bezit 22 vakantieparken in Frankrijk en Nederland, allen topbestemmingen. Siblu is met een jaarlijkse omzet van ruim 160 miljoen euro en met meer dan 10.000 eigenaren de Europese marktleider in de verkoop van vakantiechalets op eigen vakantieparken. Daarnaast verzorgt Siblu met een professionele marketing- en salesorganisatie ook de toeristische verhuur van deze vakantiechalets.

Siblu gaat verder investeren in nieuwe faciliteiten op het vakantiepark en zal zich richten op de verkoop en verhuur van vakantiechalets. Jelle Bos behoudt de museum- en jachthavens, Het Waddenpaviljoen de Voormalige Noorman, rondvaartschepen en de activiteiten en het merk Beleef Lauwersoog. Gezamenlijk willen Jelle Bos en Siblu Lauwersoog als toeristische bestemming doorontwikkelen.

Jelle Bos: "Het is een mooie samenkomst van wensen. Ik heb met mijn team de afgelopen 12 jaar het bedrijf enorm uitgebreid met activiteiten en accommodaties. Het is nu tijd voor een professionele partij om het stokje over te nemen en het vakantiepark naar een hoger niveau te brengen op bijvoorbeeld het gebied van nieuwe weersonafhankelijke faciliteiten." Ik ga door met de bedrijfsonderdelen waar ik nog verder mee kan groeien. We zijn nog lang niet klaar op deze fantastische toeristische bestemming.