Folkert van Dongera (r.) maakte zijn basisdebuut bij Buitenpost.
Folkert van Dongera (r.) maakte zijn basisdebuut bij Buitenpost. Foto: Orange Pictures

VV Buitenpost verliest van sterk ACV

BUITENPOST - Voetbalvereniging Buitenpost was zaterdag niet opgewassen tegen titelkandidaat ACV: 2-4.

De Assenaren openden de score, waarna Joran Olijve de gelijkmaker aantekende. De gasten kwamen op 1-2 en maakten op slag van rust 1-3, wat de nekslag betekende voor de Blauwkes. In de tweede helft counterde ACV naar een vierde doelpunt. Robin Huisman de Jong zette de eindstand op het bord met een rake vrije trap.

Bij Buitenpost maakte middenvelder Folkert van Dongera zijn basisdebuut. De Blauwkes wisten dat ze een lastige thuiswedstrijd tegen de nummer drie tegemoet gingen. "ACV is misschien de best voetballende ploeg van de competitie, met veel individuele kwaliteiten, met name voorin", aldus Buitenpost-coach Jasper Bouma. Hij had zijn ploeg daarom de opdracht gegeven compact te spelen. Zaterdag wacht een belangrijkere wedstrijd tegen Volendam.