Het winnende C seniorentrio van Gym Academy.
Het winnende C seniorentrio van Gym Academy. Foto: Ingezonden

Goud en zilver Gym Academy, turnmedailles RSO

GRAMSBERGEN - Zaterdag reisden drie teams van Gym Academy uit Marum af naar Gramsbergen, waar het provinciaal kampioenschap werd gehouden. Alle deelnemende teams van de Gym Academy wisten een podiumplek te bemachtigen.

Het C seniorentrio, bestaande uit Eva van Sluijs (woonachtig in Drogeham) en haar partners Elien Kluiter en Lynn Renkema draaiden twee foutloze oefeningen en pakten daarmee het goud. Ze werden hiermee provinciaal kampioen van Groningen en hebben daarnaast een persoonlijk puntenrecord behaald en voor de tweede keer de limiet voor de NK halve finale binnengesleept. Het tweede team van Gym Academy was het C juniorentrio met Fleur Vegter, woonachtig in Houtigehage, en haar partners Feliene Baron en Babette van Hussel. Hun oefeningen werden beloond met een zilveren medaille. Ook zij hebben voor de tweede keer de NK-limiet behaald. Op 29 maart zullen de teams nogmaals in actie komen om hun plekje in de NK-halve finale te bemachtigen .

Plaatsingswedstrijd turnen

URETERP - Zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd turnen voor meisjes op niveau D5 tot en met D1 in Ureterp. Er moest geturnd worden op de plankoline-valmat, brug ongelijk, vloer en evenwichtsbalk. Gymnastiekvereniging RSO uit Oudega nam twee medailles mee naar huis. Bij de wat oudere meiden mocht Veerle Oostelbos een medaille voor de tweede plaats meenemen en Ylse de Boer een medaille voor de derde plaats. Rixt Hylkema werd in een grote categorie allround vierde en eerste op de sprong en derde op de brug. Elbrich de Vries werd ook vierde allround en tweede op de brug ongelijk. Annaruth Elzinga werd derde op sprong. Ilse Marye Kielman werd derde op balk en Marije Kooistra tweede op de brug ongelijk.