Korfballers Quick'21/V en V delen punten

HURDEGARYP - Voor de korfballers van Quick'21 uit Oudega en V en V uit Garyp stond zaterdag de wedstrijd tegen Ritola uit Zuidlaren op het programma. Het werd remise in een spannend duel.

De tactiek van trainer-coach Nico Kraan werkte goed. Het effect was dat de puntheren en -dames van Ritola weinig tot scoren kwamen. Er werd gerust met 13-12 in het voordeel van Quick'21 - V&V. Vlak na rust nam Ritola echter het initiatief over. Maar Quick'21/V&V herstelde zich goed, mede dankzij een wederom prima spelende Gerwold Hylkema die de nodige doelpunten voor zijn rekening nam. Daarnaast werd er goed verdedigd door de dames van Quick'21/V&V.

Maximaal gewisseld

De spanning bleef in de wedstrijd en beide coaches deden er alles aan om ervoor te zorgen dat zij deze dag met de punten naar huis zouden gaan. Het maximaal aantal wissels werd in grote getale benut en dit wierp zijn vruchten af aan beide kanten. Met nog één minuut 38 op het scorebord was het Grietsje Blauw die een strafworp veroorzaakte, die Stan Kleinhuis op zijn beurt koelbloedig benutte.

Dit bleek echter niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Door een afstandsschot aan de kant van Ritola zorgden zij ervoor dat ze nog één punt uit het duel sleepten. Eindstand 25-25.