Paardensport

KOUDUM - Cristina van der Tuin van de Heideruters uit Harkema deed zaterdag mee met een springwedstrijd in Koudum. In de klasse M reed ze met Highflyer naar de eerste prijs. Amarens van der Wal en haar paard Ivar reden naar een vierde prijs op de Friese kampioenschappen in Harich. De combinatie reed mee in de L1 dressuur.

Tafeltennis
kampioenschap

DOKKUM - Op 15 februari worden de Friese kampioenschappen tafeltennis 2020 in Dokkum gehouden. Meer dan 150 jeugd- en seniorenspelers zullen dan strijden om de titel: Fries kampioen.

In sporthal De Doelstien staan dan meer dan dertig tafels. Daarmee is dit het grootste tafeltennistoernooi in de provincie Fryslân. Titelverdediger bij de heren is Arnoud Meijer uit Dokkum. Voor het publiek is de toegang gratis.

De organisatie van het toernooi is dit jaar in handen van tafeltennisvereniging Buitenpost, dat een droomstart heeft in de landelijke tweede divisie. Zaterdag werd met 8-2 gewonnen van Vriendenschaar uit Gouda. Dankzij de derde 8-2 zege op rij heeft het Buitenposter herenteam afstand genomen van de andere teams uit poule D.