De Friese kampioenen Femke Postma en Jannah Eppinga van SFK.
De Friese kampioenen Femke Postma en Jannah Eppinga van SFK. Foto: Johannes Postma

Acro-duo SFK Fries kampioen in Gramsbergen

GRAMSBERGEN - Zaterdag was het provinciale en districtskampioenschap acrogym in Gramsbergen. Namens SFK uit Drachtstercompagnie deden hier twee C-teams aan mee. Ook Set 'm op deed mee.

In de ochtend kwam als eerste het C-seniorentrio Marijke Postma, Marrit de Vries en Meike Fleury van SFK in actie.

Zij lieten een mooie en sierlijk uitgevoerde balansoefening zien, welke werd beloond met goede punten. Daarna lieten zij een strakke tempo-oefening zien met mooie salto's. Dit trio werd beloond met een zilveren medaille namens de provincie Friesland en ze werden zesde in district noord.

Daarna was het de beurt aan het C-seniorenduo Femke Postma en Jannah Eppinga. Ze moesten het spits afbijten met hun balansoefening: een prachtige uitvoering, met stabiele onderdelen. Hun tempo-oefening viel op door de hoge salto's. De dames scoorden op beide oefeningen de hoogste score en mogen zich dan ook Fries kampioen noemen en tevens eerste in district noord.

Het trio Sanne van den Berg, Jannie de Beer en Maxime Feenstra van Set 'm op uit Augustinusga behaalde een hoge score van 23.450. Uiteindelijk belandden ze hiermee op de zesde plaats van Friesland. De limiet voor de halve finales van het Nederlands kampioenschap was door dit trio al gehaald. Kirsten van den Berg en Fenna de Vries eindigden als zevende van Friesland en haalden daarmee ook de limiet voor de halve finales van het NK.