Elastische kousen laat u aanmeten in Drachten of Surhuisterveen, bij Helfrich Compressiezorg.
Elastische kousen laat u aanmeten in Drachten of Surhuisterveen, bij Helfrich Compressiezorg. Foto: Actief Media

"Stel vervanging niet onnodig uit."

DRACHTEN/SURHUISTERVEEN – Heeft de arts u geadviseerd om elastische kousen te dragen? Dan zoekt u een compressie-therapeut die ze kan aanmeten. "U kunt bij ons terecht", zegt Klaas Helfrich van Helfrich Compressiezorg, met vestigingen in Surhuisterveen en Drachten. De kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Afspraken worden doorgaans op korte termijn ingepland. "Wij kunnen ons voorstellen dat, als het vervanging van bestaande kousen betreft, u het aanmeten graag uitstelt tot later in het jaar. Anders moet u immers direct uw eigen risico weer aanspreken", aldus Klaas Helfrich. Uitstel is echter onverstandig. Kousen verliezen door het gebruik elasticiteit en geven na ongeveer een jaar onvoldoende steun. "Dat veroorzaakt ongemak. Daarom bieden wij de mogelijkheid nu de kousen te bestellen, maar de declaratie bij de zorgverzekering enkele maanden uit te stellen." Extra voordeel van Helfrich Compressiezorg ten opzicht van het ziekenhuis is dat er geen aanmeetvergoeding berekend wordt die bij het ziekenhuis wel verrekend wordt met het eigen risico.

Wat voor kousen geldt, geldt ook voor de aan- en uittrekhulpmiddelen die u zelfredzaam maken en thuiszorg voorkomt of bespaart. Ook het advies van een ergotherapeut bij u thuis wordt vergoed vanuit de basisverzekering. "Als u slecht ter been bent, kunnen ook onze compressietherapeuten voor het aanmeten van de kousen bij u thuiskomen." Op De Kolk 16 in Surhuisterveen kunt u terecht van maandag tot en met zaterdag. Op de Splitting 7 in Drachten elke werkdag van 9.00 tot 13.00 uur | www.helfrichcompressiezorg.nl |
0512-745151