't Fiskershúske open in voorjaarsvakantie

MODDERGAT - Museum 't Fiskershúske gaat in de voorjaarsvakantie weer open! Vanaf zaterdag 15 februari zijn bezoekers weer van harte welkom voor een bezoek met rondleiding. Het begint met de activiteitenweek 'Help pake en beppe de vakantie door', die start op maandag 17 februari en duurt tot vrijdag 21 februari.

Kinderen hebben gratis toegang tot het museum op vertoon van ouders of grootouders. En er zijn er speciaal voor die weer leuke (gratis) activiteiten te doen. Wist je dat je in de winter ook kunt Wadlopen? Trek je laarzen en oude warme kleren aan en stap met wadloopgids Patricia het Wad op. Verzamelen bij het museum op dinsdag 18 februari om 10.00 uur en woensdag 19 februari om 11.15 uur. Gratis, ook voor (groot)ouders. Sporen van vroeger is een spik-spinter-nieuwe speurtocht waar je in alle huisjes van het museum moet speuren. Lukt het jou om alle 10 aanwijzingen te vinden? Weet jij de oplossing?

In het museum is een kleine expositie van modelschipbouwer Gerben Lei uit Moddergat. Laat je inspireren en maak zelf ook een modelschip van hout, karton of papier. Iedereen kan meedoen, jong én oud. Samen een schip maken is het allerleukst. Kosten zijn € 1,00 per persoon. Voor de allerjongsten is er een kleurplaat. In Klaske's Húske is op een tafel een tafelkleed te vinden met allemaal leuke activiteiten. Op www.museummoddergat.nl staat het hele programma en informatie.

Openingstijden van het museum: maandag tot en met zaterdag 10.00 tot 17.00 uur in juli en augustus ook op zondag 13.00 tot 17.00 uur.