Leerlingen van Singelland Burgum wisselen ervaringen uit met De Amsterdamse Mavo, een kleine vmbo school te Amsterdam. De aftrap van dit bijzondere project vond plaats bij het Monument op de Afsluitdijk.
Leerlingen van Singelland Burgum wisselen ervaringen uit met De Amsterdamse Mavo, een kleine vmbo school te Amsterdam. De aftrap van dit bijzondere project vond plaats bij het Monument op de Afsluitdijk. Foto: Ingezonden

Ontmoeting leerlingen OSG Singelland

BURGUM - Op donderdag 6 februari ontmoetten leerlingen van OSG Singelland Burgum en van De Amsterdamse Mavo elkaar bij het Monument op de Afsluitdijk. De leerlingen troffen elkaar bewust op deze symbolische plek. Letterlijk ontstond hier de verbinding tussen 'het westen' en 'het noorden'.

Op 6 februari overhandigen de leerlingen elkaar presentjes. De leerlingen hebben een project opgezet met als doel het verkleinen van de kloof die in de samenleving dreigt te ontstaan tussen de grote stad en het platteland, tussen 'het westen' en 'het noorden'. OSG Singelland Burgum kwam vorig jaar in contact met de Amsterdamse Mavo, een kleine school voor vmbo in Amsterdam. Uit dat contact ontstond het plan om een gezamenlijk project met elkaar uit te voeren. Op 13 maart 2020 zullen de derde klas tl leerlingen van Singelland Burgum een bezoek brengen aan de derde klas tl leerlingen in Amsterdam. Daar wordt de leerlingen een uitgebreid programma aangeboden, variƫrend van een tour door de stad tot het houden van een vooroordelendebat met elkaar. Op 8 juni 2020 bezoeken de Amsterdamse leerlingen Singelland Burgum.

De leerlingen van Singelland besloten spontaan om de kosten van deze dagen zoveel mogelijk zelf bij elkaar te brengen. Uit dit besluit ontstond een nieuw project voor de locatie Burgum. De leerlingen krijgen zelf de verantwoordelijkheid voor deze actie. Ze gaan producten verkopen en diensten aanbieden aan familieleden en kennissen. De medewerkers van de school zijn blij met het initiatief van de derde klas tl leerlingen. Zij tonen zich daardoor betrokken jonge burgers van de gemeente.