Belastingservice Ouderenbonden

DRACHTEN - Bent u lid van een van de ouderenbonden, aangesloten bij de SOS (Samenwerkende Ouderenbonden Smallingerland) in Smallingerland en heeft u AOW (en een klein pensioen), dan staat er een team van vrijwilligers klaar om u bij te staan bij het invullen van de belastingaangifte.

De vrijwilligers komen bij u thuis. Zij helpen u bij het invullen van uw belastingaangifte. Zij controleren, indien van toepassing, uw huur- en zorgtoeslag. Zij helpen u bij het handmatig invullen van een eventueel F-biljet (bij overlijden). Bij erfbelasting zullen zij u echter doorverwijzen naar een notaris, de gemachtigde of executeur.

Nooit gebruik gemaakt van deze service, of bent u nog geen lid van een van de aangesloten bonden, neem contact op met coördinator Theo de Jong. Een e-mail sturen naar theojeltsje83@ziggo.nl. Telefonisch, uitsluitend in campagnetijd tot en met 31 maart, 06-30890118 of 0512-511024. Heeft u al een contactpersoon, dan kunt u rechtstreeks met hem of haar contact opnemen. Deze service is gratis voor leden van de aangesloten Ouderenbonden. Bedenk wel dat de hulpverleners hier geen vergoeding voor krijgen. Een kleine bijdrage is altijd welkom. Voor de buitendorpen wordt een vergoeding voor de gereden kilometers gevraagd.