Marianne Thieme, toen ze nog Kamerlid en fractievoorzitter was.
Marianne Thieme, toen ze nog Kamerlid en fractievoorzitter was. Foto: Guus Schoonewille

Marianne Thieme geeft zondag lezing

LEEUWARDEN - Oud-fractievoorzitter in de Tweede Kamer en mede-oprichter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme spreekt zondag 16 februari in Leeuwarden, vanaf twee uur.

Aanleiding van de lezing is het verschijnen van haar nieuwe boek 'Groeiend verzet'. De lezing wordt gegeven in de Hofzaal van het Oranjehotel, Stationsweg 4 in Leeuwarden. Thieme vertelt over "het grootste ideologische exportproduct uit de Nederlandse politiek", de idee dat je via de politiek op kunt komen voor dieren en biodiversiteit. Zij ziet overeenkomsten met de negentiende-eeuwse vrouwenrechtenbeweging en andere emancipatiebewegingen. Ze vertelt ook hoe het is om "als activist in het parlement een andere wijze van politiek te bedrijven en hoe je succesvol kunt zijn door vast te houden aan je idealen." Zij is hoopvol dat de "nieuwe groene revolutie aanstaande is". Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en het boek te laten signeren.

Inloop: vanaf 13.30 uur, start programma: 14.00 uur. Entree is gratis, maar men moet zich van tevoren wel even aanmelden via: https://friesland.partijvoordedieren.nl/lezing-leeuwarden. Lezing en discussie kunnen ook gevolgd worden via: www.facebook.com/PartijvoordeDierenFryslan.