Kinderen bij een kookeiland.
Kinderen bij een kookeiland. Foto: Ingezonden

Kinderfeest bij Observeum te Burgum

BURGUM - Van 18 tot en met 23 februari is het iedere middag (13.00 tot 17.00 uur) feest bij het Observeum aan de Menno van Coehoornweg in Burgum. In het kader van de actie 'Help Pake en Beppe de vakantie door' van de Friese Musea, kunnen kinderen hier in de voorjaarsvakantie bezig zijn rond het thema 'Water'.

Ontdek wat water betekende in bijvoorbeeld de Steentijd of de Middeleeuwen, bouw een bootje, of doe allerhande leuke proefjes met water. Wist je dat je zelfs een raket kunt lanceren met gebruik van waterkracht?

Wist je dat Hendrik Bulthuis, zo'n beetje een van de bekendste uitvinders van de moderne watersport, uit Burgum komt? Hij bouwde een zeilboot die zo goedkoop was dat bijna iedereen er eentje kon betalen! Treft het nu net dat ze bij Observeum z'n boot hebben liggen.
Natuurlijk is dan ook de expositie van de bekende kunstenaar Anne Woudwijk te bezichtigen en is het planetarium geopend, hier wordt onder andere de actuele sterrenhemel geprojecteerd.

Kinderen genieten gratis in de voorjaarsvakantie

Nog een leuk weetje: een groot deel van het heelal bestaat uit waterstof! Weten hoe dat precies zit? Kom dan met pake of beppe (of een andere volwassene) een middag genieten tijdens de voorjaarsvakantie.

Kinderen gratis intree, volwassenen €5,-, Museumkaarthouders en 'Vrienden van Observeum': gratis toegang. www.observeum.nl