Toneel Damwâld: 'Frou siket boer'

DAMWALD - De toneelvereniging 'Hjir binne we dan' uit Damwâld speelt elk jaar een toneelstuk. Veelal een blijspel of komedie zoals het momenteel genoemd wordt. Dit jaar gaat het om 'Frou siket boer'.

De toneelploeg is al weer druk aan het oefenen. Zelf zegt het team, dat er veel gelachen kan worden. Vorig jaar met 'de erfenis van muoi ke Bella' was het publiek enthousiast. Waar gaat het dit jaar over?

Een korte samenvatting: een moeder zoekt een vrouw voor haar zoon. Ze schrijft een brief naar het tv-programma 'Boer siket frou'. De moeder schrijft de brief zonder medeweten van haar zoon. Voor het tv-programma wordt het al ingewikkeld, vanwege formule die uitgaat van het omgekeerde: 'boer zoekt vrouw'. Maar alles wordt zeker hilarisch wanneer twee mooie dames op komen dagen om de zoon van de moeder te willen ontmoeten. Voor het publiek zal het mede dankzij een verrassende wending zeker lachen worden. Hoe het afloopt kunt u zelf bekijken.

Twee voorstellingen

Voorlopig zullen er eerst twee voorstellingen gespeeld worden en wel op de zaterdagen 29 februari en 7 maart. Aanvang is 20.00 uur. Het is een toneelstuk in twee bedrijven.

Na de voorstelling wordt de gezelligheid voortgezet. Beide avonden zal de Bonifaciusband optreden. De entree is 10 euro en de kaarten kunnen online worden gekocht via www.dekruisweg.nl of bij Priméra in Damwâld.