Succesvolle 'Een goed verhaal-avond'

BURGUM - Vrijdag 31 januari kwamen tien verhalenvertellers in vier zalen van De Stryp in actie. Initiatiefnemers Tiety Dijk en Ypie Dijkstra van de Protestantse Gemeente Burgum organiseerden deze verhalenavond in het kader van het PKN-jaarthema 'Een goed verhaal'. De opkomst was overweldigend, 150 bezoekers kwamen er op af.

Door de verscheidenheid aan verhalen, kon de luisteraar zelf een keuze maken. Elke verteller nam het publiek mee in z'n eigen bijzondere verhaal. Twintigers Nynke en Maaike Jacobi vertelden hoe zij in het leven staan en proberen dat zinvol in te vullen. Sietse Vlietstra vertelde gedreven en enthousiast over duurzaamheid. Els Swart nam op ontroerende wijze de luisteraars mee in haar Auschwitz-verhaal. Floris en Bonnie Andringa vertelden over hun melkveehouderij: 'hoe boer je anno 2020 en maak je (h)éarlike suvel'?

Thomas Helmholt was marinier in Afghanistan, hij vertelde over zijn verblijf in Afghanistan en de pittige voorbereiding als je wordt uitgezonden. Kirsten Adema deelde haar bijzondere verhaal over Noa, een jongen met autisme. Loek Punt schetste op een integere manier het verhaal van een echtpaar, waarvan één van beide Alzheimer had. De BurgumMobyl hoort volgens Pieter van Kampen "al helemaal bij het straatbeeld van Burgum".

Het aanbod van verhalen was zo groot, dat de bezoeker niet alle verhalen op één avond kon beluisteren. Volgens Ypie Dijkstra waren de reacties alleen maar positief. Daarom organiseren de initiatiefnemers in maart een tweede verhalenavond. Datum volgt binnenkort.