VV Warga verspeelt voorsprong

HARLINGEN - Voetbalvereniging FC Harlingen kon tegen VV Warga geen potten breken en het was qua kijkspel niet hoogstaand in dit duel dat in remise eindigde.

Het doelpunt van Warga kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Ype Kerkstra bracht van een veertig meter afstand de bal hoog in de zestien meter. Tot zijn eigen verbazing ging de bal via de lat en Harlingen-keeper Peter Wesseloo in de goal. Met een vrije trap werd het gelijk. Jan Willem Sinnema bracht Warga met een fantastisch hakballetje daarna op een 1-2 voorsprong. In de tachtigste minuut was het kantelpunt in de wedstrijd. Op het middenveld beging Warner Mink, geheel onnodig, een overtreding. Hij werd terecht met rood uit het veld gezonden. Uit de toegekende vrije trap werd het daarna voor Warga nog erger, want het werd 2-2.

Volleybal B'-post

BUITENPOST - Na de fraaie winst bij de koploper van vorige week, troffen de heren van Volleybal Club Buitenpost nu de sterke nummer drie, D.O.S. uit Kollumerzwaag. In Buitenpost werd een 3-2 zege geboekt. De achterstand op de koploper AFC bedraagt nu drie punten, maar VCB heeft nog een wedstrijd tegoed en houdt zicht op de eerste plaats. De dames staan op de vierde plaats, maar de voorsprong op de achtervolgende clubs is niet groot. Tegen het vijfde team van VC058 uit Leeuwarden werd een 3-1 overwinning behaald.