Sterk Flamingo's verslaat korfballers De Granaet

BUITENPOST - Het nog puntloze Flamingo's toonde ruggengraat tegen de bezoekende korfballers uit Dokkum. De in de eerste minuten gepakte voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, wat leidde tot een dik verdiende 19-17 overwinning.

Flamingo's kende een daverende start tegen De Granaet. Wieger van der Wolf schoot als eerste van afstand raak, waarna Marrit Postma hem dit nadeed en Hendrik Land uit een strafworp de 3-0 aantekende. De Granaet kwam terug tot 3-3, maar weer liep Flamingo's uit naar drie treffers verschil, een marge die tot de rust in stand bleef. Met een machtig afstandsschot bepaalde Herman Pilat de ruststand op 12-9. In de tweede helft voerden de Dokkumers de druk op en kwamen terug tot 15-14. Met een geslepen actie onder de korf zorgde Aaltsje van der Mei voor 16-14. De Granaet was nog niet verslagen. Het fel meelevende thuispubliek zag met nog drie minuten te gaan eerst Wieger van der Wolf 18-16 scoren, waarna Daan Haverhoek met een geweldig schot de 19-16 aantekende. Dat De Granaet de eindstand nog op 19-17 bepaalde, was een formaliteit.

Scores Flamingo's: Hendrik Land (5), Wieger van der Wolf (4), Aaltsje van der Mei (2), Marrit Postma (2), Daan Haverhoek (2), Herman Pilat (2), Elizabeth Leenstra en Martein Visser.