Acrogymnasten Bonnie Kiers, Miriam Woudstra en Rixte de Boer van Set 'm op.
Acrogymnasten Bonnie Kiers, Miriam Woudstra en Rixte de Boer van Set 'm op. Foto: Paulien de Bruin

Acrogym in Surhuisterveen, turnen in Gorredijk

SURHUISTERVEEN - Zaterdag was de derde plaatsingswedstrijd voor de teams van GVV Feanwâlden en SVD uit Damwâld. Er deden elf teams mee in de categorieën D-lijn en E-lijn. Ook Set 'm op uit Augustinusga was succesvol.

De D-seniorengroepen van GVV en SVD beten het spits af. Dian Smit, Marianne Bosma en Amarins van Zwol kregen de zilveren medaille omgehangen. Baukje Post, Baukje van Meekeren en Chantal Visser verdienden de bronzen medaille.

In de categorie D juniorduo namen ook twee teams van GVV en SVD deel. Daniëlle Bosgraaf en Sylvia van der Meulen draaiden een heel nette oefening en werden beloond met de eerste plaats met bijna 24 punten. De doorstroming naar de Friese kampioenschappen wordt binnenkort bekend gemaakt. Daarnaast waren er andere goede klasseringen voor de acrogymnasten.

Set 'm op deed mee met tien teams. Rixte de Boer, Bonnie Kiers en Miriam Woudstra kwamen in actie in in de D-jeugd. Dit is een sterke categorie, maar ze wisten met een goede oefening de tweede plaats te halen. Zij moesten op zondag nog een keer en haalden toen de derde prijs. Shania Feenstra en Alisha van der Veen waren vervolgens aan de beurt. Hoewel er nog wat kleine foutjes in de dans zaten, mochten ze toch een derde prijs mee naar huis nemen. Nina Haagsma en Marike Zuidersma evenaarden het resultaat van de vorige keer en werden eerste in de E-jeugd categorie. Marlene Dijkstra en Kaylee van Dijk lieten ook een goede oefening zien, zij gingen er met de tweede plaats vandoor. Ook Set 'm op had daarnaast goede klasseringen.

Turnwedstrijd Gorredijk

De turners van Set 'm op kwamen in actie in Gorredijk op de eerste plaatsingswedstrijd voor wedstrijdgroep vier in Gorredijk. Set 'm op was hierbij aanwezig met vier turnsters. In de eerste ronde was het de beurt aan Mariska Veenstra. Ze moest het opnemen tegen maar liefst dertig deelnemers, maar dat weerhield haar er niet van een superwedstrijd te turnen. Ze heeft een topprestatie neergezet en eindigde op een eerste plaats.

In de tweede ronde kwamen Eline Veen en Jannie de Beer op de turnvloer. Beide dames waren aan elkaar gewaagd. Ondanks een paar foutjes kreeg Jannie de Beer een mooie vierde prijs en Eline Veen werd zesde. Shenia Feenstra had vooral een erg mooie vloer- en balkoefening, wat resulteerde in een derde prijs in een sterk deelnemersveld.

Ylse Fekkes (10) van gymnastiekvereniging V en V Garyp won in Gorredijk de derde prijs. Op de eerste plaatsingswedstrijd turnen bij de pupillen niveau D2 turnde Ylse vrijwel foutloos haar vierkamp. Vooral op balk was ze ijzersterk met de hoogste score. In totaal was dat goed genoeg voor de derde plaats en brons.