Jens Hamstra wordt gevloerd in het strafschopgebied en zal even later zelf de 3-3 binnen schieten. Foto: Jan Anne Vrij

't Fean '58 in blessuretijd naast SC Joure

JOURE – Voor het eerst lukte het 't Fean '58 zaterdag om 'angstgegner' SC Joure een punt af te snoepen. Zowel in de competitie als onlangs in de beker waren de Jousters al twee jaar lang een maatje te groot. De late gelijkmaker voor de blauwhemden viel pas in blessuretijd. De 3-3 eindstand werd met gejuich begroet.

Sneu voor de mannen van trainer Dick Schuurman maar niet minder verdiend voor de hardwerkende brigade van trainer Mark Bosma. "Wij begonnen niet scherp en bovendien viel ons plan al binnen een minuut in duigen". Jakob Lubbers, de gevaarlijke spits van de gastheren, moest in toom worden gehouden door Jelmer de Haan, maar lokte laatstgenoemde herhaaldelijk uit de Feanster defensie. Dat lukte al in de eerste minuut van de levendige wedstrijd. Johannes Agricola profiteerde van de ruimte en klopte de kansloze doelman Jelmer van der Meer: 1-0.

Net op het moment dat 't Fean'58 beter in de wedstrijd leek te komen, herhaalden de Jousters dit trucje en ditmaal was William Vermaning de schutter: 2-0. Na ruim een half uur zorgde Wietze Vrij, alweer hij, met een prachtige kopgoal voor de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna werd het 3-1. Vlak voor de theepauze mocht Jens Hamstra toch weer de aansluitingstreffer op het scorebord noteren. Een ongelukkige handsbal van een verdediger betekende een strafschop die vakkundig werd binnen geschoten door Jens Hamstra: 3-2.

Na de pauze waren de Feansters de bovenliggende partij, mede door een hartverwarmende inzet. Een prachtige steekpass van Steef Loopstra op Jens Hamstra was de inleiding voor de late gelijkmaker. Hamstra werd onreglementair gestuit en voor de tweede keer mocht hij zich melden voor een strafschop. Feilloos passeerde Hamstra doelman Wijnalda: 3-3.