Basketbaldames Penta winnen

DRACHTEN - Na drie nederlagen op rij werd het voor de basketbaldames van Penta uit Drachten weer tijd voor een overwinning. Met die instelling stapte Penta het veld in tegen Groene Uilen, waarvan werd gewonnen.

Penta centers, moeder en dochter Joanne en Inge Meijer, drukten al snel hun stempel op het eerste kwart. Scorend en passend creƫerden ze ook ruimte voor Esther van der Sluis. Eindstand eerste kwart 14-14. Door de druk inside kwam er het tweede kwart ruimte voor de forwards Dana Reitsema en Bianca Jousma. Zij maakten optimaal gebruik van de ruimte. Ruststand: 24-24. In het derde kwart kwamen Manon Maychrzak en Ilonka Debets op stoom. Een 9-2 tussensprint leidde tot een 35-28 voorsprong. Het vierde kwart speelde Penta degelijk. Eindstand: 52-45.