VV Ternaard (rood-witte tenues) hield een punt over aan het duel.
VV Ternaard (rood-witte tenues) hield een punt over aan het duel. Foto: Klaas Elzinga

Gelijkspel Ternaard

TERNAARD - Voetbalvereniging Harkema-Opeinde is er niet in geslaagd revanche te nemen op Ternaard. Aan de boorden van de Waddenzee kwam de groengele brigade niet verder dan 1-1.

Met dat resultaat was de thuisploeg het meest content. De krachtsverschillen waren niet groot, maar na het laatste fluitsignaal gingen de handen bij de kleibewoners jubelend omhoog, terwijl de Harkemasters foeterend de catacomben opzochten. Harkema-Opeinde kwam op voorsprong na een actie van Hilbrand Benedictus, die de bal klaar legde voor Hille Postma. Beheerst schoot Postma de 0-1 in de touwen. Hij onderstreept zo zijn prima vorm. Het was de derde wedstrijd op rij waarin de ijverige 'wrotter' trefzeker was. Na rust nam Ternaard de touwtjes in handen. De gelijkmaker hing in de lucht en in de negenenvijftigste minuut was het zover. Een steekpass werd door Anthony Hoekstra punterend tot doelpunt gepromoveerd.