Natasja Braaksma (links) duelleert met Libertas-verdediger Esther 
Dekker.
Natasja Braaksma (links) duelleert met Libertas-verdediger Esther Dekker. Foto: Meint de Vries

Libertas naar halve finale beker door winst

DE WESTEREEN - Het eerste zaalvoetbalteam van Libertas uit Driezum had met Sint Annaparochie een stugge tegenstander geloot in het bekertoernooi. Desalniettemin trok Libertas door doelpunten van topscoorder Sam Bosma in de eerste en laatste minuut de overwinning eenvoudig over de streep. Een hogere score had niet misstaan.

De Bildtkers leunen op een prima verdediging en hebben met Femke Reitsma en Kirsten Veltman voldoende creativiteit om het elke tegenstander lastig te maken. Bij het analyseren van de wedstrijd waren de meningen sterk verdeeld. Met name de speelsters vonden het één van hun mindere wedstrijden. Daartegenover stond de mening die iets breder werd gedragen, namelijk dat men met zakelijk voetbal nauwelijks kansen weg gaf en voldoende kansen had gecreëerd. Misschien was de uitblinker van het afgelopen OFK, Ellen Fokkema, wel representatief voor dit Libertas. Door haar ingetogen spel was de inwoonster van Slappeterp nauwelijks op een fout te betrappen. Daar tegenover stond dat haar ontegenzeggelijke aanvallende kwaliteiten latent aanwezig waren.

Libertas 1 gaat samen met SWZ Boso Sneek 1, Drachtster Boys 3 en Nieuw Roden 2 de koker in voor de KNVB-loting van de halve finales. Maar de speelsters en technische staf zullen het vizier nu eerst moeten richten op twee cruciale duels. Komende week wacht de zware uitwedstrijd tegen nummer drie Exstudiantes1 en een week later is nummer twee Drachtster Boys 2 te gast in de Sikkemahal.