Jurjen Veenstra van ONT liep een sleutelbeenbreuk op. Broer Freerk (nummer 10) kijkt toe. Foto: Romke Visser

Opnieuw veel tegendoelpunten voor ONT

TWIJZEL - Vorige week verloor ONT uit Opeinde met 1-4 van Veenhuizen. Toen was de analyse: "We geven weinig kansen weg, maar elke kans die we weg geven is raak." Dat was tegen SC Twijzel niet anders. De gastheren kregen drie mogelijkheden in de schoot geworpen en benutten die. De ene mogelijkheid voor ONT was een strafschop, die werd gemist.

Net als vorige week tegen Veenhuizen startten de voetballers van ONT voortvarend aan de wedstrijd. Dat leidde al in de tweede minuut tot een strafschop.

Maar waar Dennis Bakker uit vorige strafschoppen beheerst scoorde, ging het deze keer mis. Achteraf bleek het ook de enige honderd procent kans die ONT kreeg. Van het geroutineerde SC Twijzel mocht ONT de bal hebben om te proberen een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de thuisclub.

Dat lukte ONT niet. Door twee fouten in de ONT-verdediging kon SC Twijzel voor rust twee keer scoren.

De tweede helft had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan. De thuisclub kopieerde het beeld van de eerste helft. ONT mocht de bal hebben en SC Twijzel was niet van plan het spel te maken. Met nog twee doelpunten bepaalde de thuisclub de eindstand op 4-0. ONT-er Jurjen Veenstra viel uit, met naar later bleek een sleutelbeenbreuk.