Rolf Dijk (links) scoorde twee keer voor Buitenpost tegen Deto, rechts Rudmer Loonstra. Foto: Petra Holland

VV Buitenpost klopt concurrent Deto: 2-4

VRIEZENVEEN - Voetbalvereniging Buitenpost heeft zaterdag goede zaken gedaan in Vrie zenveen. Na een 2-0 achterstand in de eerste helft, herpakten de Blauwkes zich ontzettend knap. De wedstrijd tegen directe concurrent Deto Twenterand eindigde spectaculair in 2-4.

De achterstand op nummer voorlaatst slinkt door de overwinning naar vier punten. De Buitenposter doelpunten kwamen van Rolf Dijk (twee keer), Robin Huisman de Jong en Rudmer Loonstra. Deto was de eerste helft de bovenliggende partij, kwam een paar keer gevaarlijk voor doelman Kevin van der Meulen en schoot na bijna een half uur via Ferdi ter Avest raak. Daarna was het wachten op de 2-0. Deto kreeg daarvoor verschillende kansen. Op slag van rust viel het tweede doelpunt. Opnieuw was Ter Avest de schutter.

Joran Olijve bleef na rust geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Folkert van Dongera. Rolf Dijk scoorde de 2-1. Met dit doelpunt kwam het geloof in de ploeg dat er meer in zat. Robin Huisman de Jong benutte een penalty onberispelijk en Buitenpost ging op zoek naar meer. De Blauwkes begonnen kansen te creƫren en de 2-3 hing in de lucht. Die kwam uiteindelijk vijf minuten voor tijd van de voet van Dijk. In blessuretijd knalde Rudmer Loonstra ook nog eens de 2-4 tegen de touwen. Zo boekte Buitenpost de tweede zege van dit seizoen, de tweede driepunter tegen Deto. Zaterdag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen ACV. Ook een ploeg waarvan Buitenpost eerder dit seizoen een punt heeft gepakt.