Cursus Ouder worden in Trefpunt@holdert

DRACHTEN - Ouder worden willen we allemaal, maar de meesten van ons noemen zichzelf niet graag oud. In de cursus 'Oud worden, hoe dan?' gaan deelnemers in Drachten in zes bijeenkomsten aan de slag met ouder worden. Elke bijeenkomst duurt ongeveer twee uur.

Thema's: Het 'nieuwe ouder worden'; 'Identiteit en waarden'; 'Tijd beleven'; 'Ouder worden als donderslag bij heldere hemel'; 'Zingeving'; 'Pluktijd'. Persoonlijke verrijking, geestelijk actief zijn, gezelligheid en ontmoeting staan centraal.

Onderzoek laat zien dat ouderen die voorbereid zijn op de zogenaamde derde levensfase en mogelijke kwetsbaarheid meer kwaliteit van leven ervaren. "Het gaat over de manier waarop we naar ouder worden kijken en hoe we dat waarderen", schrijft minister Hugo de Jonge in zijn brief aan de Kamer. "Door alleen de kwetsbare kanten te zien en te benadrukken, plaatsen we ouderen op afstand, hoewel veel ouderen nog midden in de samenleving staan. Ze passen op hun kleinkinderen, zetten zich in bij verenigingen in allerlei type functies, zijn mantelzorgers en willen hun ervaringen meegeven aan volgende generaties. Ik zie dat het beeld van ouderen in sommige opzichten al in positieve zin aan het veranderen is. Er is steeds meer aandacht voor de dromen die ouderen nog hebben."

Locatie: Trefpunt@holdert: Van Knobelsdorffplein 121 Drachten. Data: zes vrijdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur: 14 en 28 februari, 13 en 27 maart, 17 april en 8 mei 2020. Kosten: € 100,- (inclusief koffie/thee).