Dierenambulance bus onthuld in Drachten

DRACHTEN - Op donderdag 6 februari wordt om 13.30 uur de nieuwe Dierenambulance bus onthuld door Piet de Ruiter, wethouder van de Gemeente Smallingerland voor dierenwelzijn en Anne Woudwijk, de nieuwe beschermheer.

De aanschaf van de Dierenambulance bus is gerealiseerd door een erfenis van een bewoner uit Opeinde die graag zou zien dat er een nieuwe ambulance kwam met nog betere mogelijkheden voor het Team Dierenambulance Zuid-Oost Friesland, zodat de door hem zo geliefde dieren kunnen worden geholpen.

De dierenambulance is voor de gemeentes Opsterland, Ooststellingwerf, Smallingerland en zo nodig Achtkarspelen een nuttige en noodzakelijke voorziening. De onthulling vindt plaats op de locatie van de Dierenambulance, de Tijen 4 in Drachten.

Lezing schrijver
Lucas Zandberg

DRACHTEN - Bibliotheek Drachten en Boekhandel Van der Velde organiseren op dinsdag 11 februari een lezing door schrijver Lucas Zandberg over zijn nieuwste roman Keizerlijk geel. Deze roman verscheen eind 2019 en speelt zich af in Chinese, keizerlijke paleizen van de negentiende eeuw. Een wereld vol ingehouden emoties en intriges. De lezing vindt plaats in Boekhandel Van der Velde, van 19.30 tot 21.30 uur, Raadhuisplein 5, entree € 5,-