Vocalgroup Tous les oiseaux d’Europe heeft een eigenzinnig repertoire.
Vocalgroup Tous les oiseaux d’Europe heeft een eigenzinnig repertoire. Foto: Ingezonden

Vocalgroup uit Groningen in dorpskerk

ROTTEVALLE - Op zondag 9 februari treedt vocalgroup Tous les oiseaux d'Europe op in de dorpskerk van Rottevalle. Tous les oiseaux d'Europe is een unieke vocalgroup uit Groningen met 23 zangers en zangeressen onder leiding van Hans Kaldeway.

De groep timmert al jaren, ook landelijk, met succes aan de weg, met een combinatie van eigenzinnig repertoire, spannende arrangementen en onverwachte instrumenten.

Hans Kaldeway studeerde cum laude af als koordirigent. Hij is een echte duizendpoot, want hij speelt bij de optredens ook piano, xylofoon en iPad. Daarnaast maakt Hans de meeste arrangementen. Zo zingen ze altijd muziek die bij de vocalgroup past. En de bijzondere arrangementen van Hans zijn ook voor het publiek een muzikale verrassing. Tous les oiseaux d'Europe verrast het publiek met vocale versies van nummers, bijvoorbeeld van Spinvis, Katzenjammer, First Aid Kid, Vienna Teng en Peter Gabriel. Soms zijn dat bekende nummers, maar vaak ook juist de nog niet zo bekende pareltjes. Ze halen alles uit de kast om het publiek muzikaal en visueel te verrassen en te verwennen.

Het optreden is om 15.00 uur en het adres van de doarpstsjerke is Buorren 18 in Rottevalle. Kaarten kosten 10 euro inclusief een kop koffie of thee. Inlichtingen of reserveringen via doarpstsjerkerottefalle@gmail.com