De Nederlandse Bach Academie speelt cantates van Bach.
De Nederlandse Bach Academie speelt cantates van Bach. Foto: Ingezonden

Bachcantateconcert in Grote Kerk

DRACHTEN - In de Grote Kerk aan de Zuidkade 19 in Drachten is op 22 februari een Bachcantateconcert van 20.00 tot 21.30 uur, met pauze.

Dit jaar bestaat het Hillebrandorgel van de Grote Kerk 200 jaar. Het orgel werd in 1820 in de kerk geplaatst. De bouw van de kerk begin in 1743. De jubileumviering begint met dit bijzondere concert dat geopend wordt door de wethouder van cultuur van Smallingerland.

Het programma gaat vooraf en sluit aan op de veertigdagentijd (ook wel vastentijd of lijdenstijd), die voor christenen een periode van vasten en bezinnen is, in voorbereiding op Pasen.

Bach schreef voor die periode een aantal cantates, waarvan de volgende drie worden uitgevoerd: Ich hab in Gottes Herz und Sinn (BWV 92), Du wahrer Gott und Davids Sohn (BWV 23) en Himmelskönig sei willkommen (BWV 182).

Nederlandse Bach Academie

Tijdens dit concert speelt de bekende organist Jochem Schuurman op het Hillebrandorgel een aantal solowerken. De cantates worden uitgevoerd door het koor, solisten en orkest van de Nederlandse Bach Academie, met als dirigent Hoite Pruiksma en concertmeester Hanneke Wierenga.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.nederlandsebachacademie.nl. Prijs: online 14 euro, aan de kassa 18 euro. Jongeren tot 18 jaar en studenten halve prijs.

Wees er snel bij in verband met het beperkt aantal plaatsen.