Stem voor morgen over Dakje fan Sûnenz

DRACHTEN - De nominaties voor het Dakje fan Sûnenz zijn bekend. Per categorie (individueel/organisatie) zijn drie genomineerden. Vanaf 24 januari kan het publiek stemmen op de persoon of organisatie die volgens haar een Dakje fan Sûnenz verdient.

De organisatie van het Dakje fan Sûnenz heeft veel reacties gekregen op de wedstrijd. "Prachtig om te zien hoezeer gezondheid leeft binnen de gemeente Smallingerland", zegt programmamanager van Sûnenz Michel Dijkman. Dat maakte het ook moeilijk, want per categorie konden er slechts drie inzendingen worden genomineerd. "Ons motto 'Samen werken aan gezondheid' hebben we daarbij als uitgangspunt genomen." In de categorie 'Individueel' zijn de genomineerden:Jimmy Woudstra (voor het enthousiasmeren van ouderen om te sporten), Samira el Idrissi (voor haar inzet voor de gezondheid van de jeugd), Alie van der Ham en Aukje Wijma (voor het verbinden van alleenstaande ouderen).

In de categorie Organisaties zijn genomineerd: het project Sociaal Vitaal (gericht op het gezond houden van ouderen), 'Beweeg je mee' (project van Caparis) en De Skulp (het centrum dat mensen met kanker ondersteunt).

Het publiek kan voor beide categorieën stemmen op wie zij vindt dat een Dakje fan Sûnenz verdient. De publieksstemmen tellen voor de helft mee in de eindbeoordeling. De andere helft wordt bepaald door de vakjury, waarvan de burgemeester van Smallingerland Jan Rijpstra de voorzitter is. De uitreiking van de Dakjes fan Sûnenz vindt plaats op 6 februari tijdens een evenement voor genodigden. Stemmen kan nog tot 31 januari.