Tot en met zondag 2 februari is het 'IIswike' bij Omrop Fryslân. Maak in deze week kans op een kunstijsbaan voor 1 dag!
Tot en met zondag 2 februari is het 'IIswike' bij Omrop Fryslân. Maak in deze week kans op een kunstijsbaan voor 1 dag! Foto: Omrop Fryslân

IIswike bij Omrop Fryslân:
"Een ijsbaan winnen, dat kan toch niet?"

LEEUWARDEN - Het is alweer een tijd geleden dat we in Fryslân een periode hebben beleefd met sterk ijs. De temperaturen zijn simpelweg te hoog, maar het verlangen bij de Friezen blijft groot. Dat ijsgevoel wakkert Omrop Fryslân deze week aan. Tot en met zondag 2 februari is het 'IIswike' bij Omrop Fryslân op 92.2 FM.

Je hoort het ultieme ijsgevoel waarbij het Elfstedentochtgevoel natuurlijk niet mag ontbreken. Zondagmiddag gaat het radioprogramma Snein yn Fryslân terug naar de tocht van 21 februari 1985, nu 35 jaar geleden. Met unieke radiofragmenten van toen en het verhaal van wedstrijdschaatser Rein Jonker, die zichzelf helemaal kapotreed. Zou er in de toekomst ooit nog een Elfstedentocht komen? Tijdens de 'IIswike' komen verschillende deskundigen aan het woord. Zoals in de speciale uitzending van Buro de Vries zondagochtend, waar voorzitter Wiebe Wieling van vereniging De Friesche Elfsteden aanschuift.

Omrop Fryslân zorgt in ieder geval dat er ergens in Fryslân geschaatst kan worden. Deze week maakt iedereen kans op een echte kunstijsbaan voor 1 dag. Kans maken? Geef je nu op via omropfryslan.nl/iiswike. Zaterdagmiddag 1 februari wordt de baan compleet met ijsmeester, schaatsen en schaatsmuziek opgebouwd bij de winnaar. Die middag staat de camera langs de baan en is een verslaggever van de partij om live/verslag vanaf het ijs te doen.

Omrop Fryslân 92.2 FM
www.omropfryslan.nl/iiswike