De volleybaldames van VCB gingen met klein verschil onderuit.
De volleybaldames van VCB gingen met klein verschil onderuit. Foto: Ingezonden

Volleybalheren VC Buitenpost nemen punten mee

APPELSCHA - De volleybal-mannenhoofdmacht van Volleybal Club Buitenpost reisde af naar Appelscha. Er stond een wedstrijd op het programma om de koppositie in de eerste klasse. Die werd gewonnen.

Trainer Maarten van der Horst startte het eerste bedrijf met de volgende opstelling: spelverdeling Jan Spoelstra, diagonaal Rik Schoonhoven, midspelers Wim Bruining en Arnold Jan Ruisch en op buiten stonden Sven de Haan en Maarten van der Horst. Jan Dijkstra nam de coaching voor zijn rekening. De eerste set werd met 13-25 verloren. Het tweede bedrijf gaf een heel ander beeld, men was gewend aan de omstandigheden en mede door goed blokkeren werd deze set met 25-18 beslist in het voordeel van Buitenpost.

Het derde bedrijf werd een spannende set, want de teams gingen tot aan het eind gelijk op. Uiteindelijk trok Buitenpost aan het langste eind en won de set met 27-25. Na verlies van de vierde moest er een vijfde set aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

Spannend verloop

Lang leek het erop dat de heren uit Appelscha er met de winst vandoor zouden gaan, maar bij een achterstand van 8-11 keerde het vuur bij de volleyballers uit Buitenpost weer terug. Puntje voor puntje kwamen de heren dichterbij en er overheen. De set werd uiteindelijk met 15-13 gewonnen.

Verlies volleybaldames

In de tweede klasse speelden de dames van Volleybal Club Buitenpost een spannende wedstrijd tegen Triumphera in Kollum. De wedstrijd en de derde plaats gingen verloren voor de dames van VCB, terwijl ze in totaal met 96 tegen 94 toch meer punten hadden. Met een betere verdeling van deze punten, had de winst dus ook zomaar voor VCB kunnen zijn.